120milpåhöghjuling

120milpåhöghjuling

Sommaren 2018 cyklade jag runt Vättern på min höghjuling. Det projektet födde drömmar om en längre tur i Sverige på den här fantastiska cykeln. Nu tänker jag cykla de tre nationella cykellederna (Kattegattleden, Sydkustleden samt Sydostleden) och lite till för att kunna starta och avsluta turen hemma i Nässjö. Det kommer bli ett äventyr på drygt 120 mil som jag planerar att genomföra under 10 dagar mellan 1/8 och 10/8. Äventyret har tre målsättningar:

  1. Samla in pengar till Barncancerfonden och fortsätta uppmärksamma fantastiske Janne Paananens insamling #levförfan. Målet är minst 200kr/mil, vilket ger minst 25.000kr.
  2. Visa att det inte behöver vara avancerat eller särskilt dyrt att dra ut på cykeläventyr. Jag startar och slutar vid dörren hemma i Nässjö, cyklar på en enkel cykel och bor hemma hos kompisar eller i tält.
  3. Egoism. Ett av målen är självklart att jag vill uppleva ett riktigt härligt cykeläventyr i sommar.

Jag kommer cykla på min Standard Highwheels Tourer med 52tums framhjul. På cykeln har jag lite packningsutrymme för kläder, vatten och sovutrustning. Jag kommer även ha med en ryggsäck med tält och lite mer kläder. Cykeln är fantastisk och det är väldigt roligt att uppleva hur andra trafikanter och människor längs vägen skiner upp när de får se en höghjuling. 

Hoppas ni tycker det här ser spännande ut. Följ äventyret på Facebook och Instagram där jag ska försöka att dela med mig så mycket som möjligt och glöm inte att stödja insamlingen.

Close Menu