Sweden Divide Trail 2021

Sweden Divide Trail 2021

Att hitta ett rimligt äventyr och dessutom på ett hyfsat ansvarsfullt sätt ta sig an det har sannerligen inte varit enkelt under pandemin. Mina planer för 2021 lutade länge mot att försöka utmana Gunnar Ohlanders osupportade rekord från Smygehuk till Treriksröset. När sedan European Divide Trail släpptes i början av sommaren med 235 mil av småvägar, grusvägar och stig genom Sverige förändrades planen snabbt. Osäkerheten om det är möjligt att komma in i Finland och verkligen komma fram till Treriksröset samt ett inte alltför stort sug efter att trampa E45 genom Sverige gjorde valet enkelt. Hela European Divide Trail är 760 mil, korsar Europa från Finland till Portugal på mindre vägar med lite trafik och ser helt fantastisk ut,

Planen är att sätta en FKT (Fastest Known Time) som innebär att man utan personlig support så snabbt som möjligt förflyttar sig för egen maskin längs den angivna sträckan. Vad jag vet så finns det ännu inget rekord utan jag får helt enkelt sikta in mig på något för andra att slå. Det blir tåg till Luleå, buss till Pajala och sedan 11 mils cykling till starten vid Muonio innan jag vänder söderut längs rutten. 

Jag kommer cykla på min Salsa Cutthroat med bikepackingväskor för att få med mig det jag behöver. Jag planerar för att sova huvuddelen av nätterna utomhus och handla min mat längs vägen. Bilden är från när jag och just den cykeln var i Marocko och körde Morocco Bike Adventure. Packningen lär bli ganska lik förutom att jag lär ta med myggnät och myggmedel den här gången.

Hoppas ni tycker det här ser spännande ut. Följ äventyret på Facebook och Instagram där jag ska försöka att dela med mig så mycket som möjligt.

Close Menu